O nas

Kdo smo in zakaj se obrniti na nas

Doc. dr. Mihael Černetič, univ. dipl. psih., certificirani integrativni psihoterapevt (IIPA), supervizor (EUROCPS, IPSA)

Je univerzitetni diplomirani psiholog, doktor psiholoških znanosti, integrativni psihoterapevt (certificiran pri Mednarodni zvezi za integrativno psihoterapijo - IIPA), docent za področje psihologije, učni terapevt (IPSA) in supervizor (EUROCPS, IPSA). Izobraževal se je tudi iz čuječnostnih pristopov pomoči (MBCT in drugo), transakcijske analize, EMDR (1. in 2. stopnja), imago partnerske terapije, kognitivno-vedenjske terapije, logoterapije, nevrolingvističnega programiranja ter pozitivne psihologije. Iz supervizije se izobražuje v okviru European Centre for Psychotherapeutic Studies (Velika Britanija) in Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje IPSA (Slovenija). Ima evropsko diplomo iz psihologije (certifikat EuroPsy) in pedagoško-andragoško izobrazbo. Poleg dela v zasebni praksi opravlja delo učitelja in raziskovalca na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj - podružnica Ljubljana.

Velja za enega vodilnih strokovnjakov na področju čuječnosti (angl. mindfulness) v Sloveniji, uveljavljen pa je tudi v tujini. Iz pristopov pomoči, ki temeljijo na čuječnosti, se je med drugim izobraževal v okviru Bangor University (Velika Britanija). Na temo čuječnosti je tudi doktoriral. Že več kot poldrugo desetletje razvija in izvaja številne čuječnostne programe. Delavnic, predavanj in seminarjev s področja čuječnosti, ki jih je izvedel, se je doslej udeležilo že več tisoč ljudi. Čuječnost predstavlja tudi pomembno področje njegovega znanstvenega raziskovanja. Redno objavlja strokovne in znanstvene prispevke v različnih publikacijah ter jih predstavlja na strokovnih konferencah. Je član Mednarodnega združenja za integrativno psihoterapijo (IIPA), Društva psihologov Slovenije (DPS), Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA) ter Slovenskega združenja za psihoterapijo in svetovanje (SZPS). Je poročen in oče štirih otrok.

Dejavnosti, ki jih izvaja v ustanovi Pot naprej:

  • individualna psihoterapija (aktivno izvaja od leta 2009),
  • individualno psihološko svetovanje (aktivno izvaja od leta 2002),
  • supervizija psihoterapije (individualna in skupinska) (aktivno izvaja od leta 2019),
  • delavnice, predavanja in seminarji s področja čuječnosti (aktivno izvaja od leta 2006).

Pri svojem delu izhaja iz prepričanja, da je za celostno razumevanje človeka potrebno upoštevanje miselne, čustvene, telesne, vedenjske in duhovne dimenzije ter njihove medsebojne povezanosti. Integracija in predelava vsebin na teh dimenzijah predstavlja proces osebnostne rasti in zdravljenja.

Reference
Članki, objavljeni na spletnem mestu Pot naprej
Strokovna bibliografija - COBISS
Raziskovalni profil ResearchGate

Z utemeljiteljem integrativne relacijske psihoterapije dr. Richardom G. Erskinom.

Sodelavci

Za vas smo na voljo:

Mihael Černetič
 
 
Dr. Mihael Černetič

psiholog in psihoterapevt

Marinka Černetič
 
 
Marinka Černetič

psihoterapevtka