Spletni članki

Kratki prispevki o čuječnosti, psihoterapiji, osebnostnem razvoju in še čem

Nova knjiga v naši založbi odkriva, da je čuječnost doma tudi v krščanstvu

Z veseljem sporočamo, da je v naši založbi izšla nova knjiga z naslovom „Čujte!“ - Zakaj je čuječnost doma v krščanstvu (v izvirniku “Watch!” – Why Mindfulness Is at Home in Christianity).

Knjiga avtorja doc. dr. Mihaela Černetiča o čuječnosti v krščanstvu je rezultat petletnega raziskovalnega projekta v okviru Univerze Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana. Izdali smo jo v soizdajateljstvu z založbo Sigmund Freud University Press Ljubljana.

Delo v angleškem jeziku, ki je tudi s strani tujih strokovnjakov prejelo ugodne ocene, naslavlja pogosto prisotne strahove, da čuječnost ni v skladu s krščanskimi prepričanji in da s krščanstvom ni kompatibilna. Raziskava je preučevala odnos in skladnost med psihološkim konstruktom čuječnosti in krščansko vero. Raziskave v psihologiji in psihoterapiji so pokazale, da ima čuječnost številne pozitivne vplive na človeka, nova knjiga pa prinaša spoznanja o tem, da je čuječnost tudi čvrsto skladna s krščanstvom. Še več, pokaže, da je čuječnost v krščanstvu doma. Kot lahko beremo v Markovem evangeliju (13,37 EKU), je Jezus neposredno naročal ljudem, naj bodo čuječni.

V duhu odprte znanosti je knjiga v polnem besedilu na voljo brezplačno.

Dostop do knjige in več informacij o njej

Naj vas povabimo še na pogovor z avtorjem o knjigi, ki bo potekal v sredo, 1. 6. 2022, od 19.00 do 20.30 na SFU Ljubljana v okviru projekta Psihologija za vsakogar. Pogovor bo vodila dr. Andreja Poljanec, ki je tudi pripravila eno izmed znanstvenih recenzij knjige. Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je predhodna prijava. Vabljeni!

Še prej, in sicer 30. 4. in 1. 5. 2022, pa bo potekal mednarodni spletni dogodek na temo krščanske čuječnosti z naslovom Asia-Pacific Consultation On Marketplace Mindfulness (APCOMM), kjer bodo sodelovali predavatelji iz celega sveta. Eden izmed njih bo tudi naš sodelavec dr. Mihael Černetič. Če bi radi o krščanski čuječnosti izvedeli še več, ste prav tako vabljeni k udeležbi!

Ekipa Pot naprej

Pin It

Sorodni članki