Ste danes že občutili hvaležnost?

V naši ustanovi pri svojem delu vključujemo tudi filozofijo in tehnike pozitivne psihologije, ki je v zadnjih dveh desetletjih postala pomemben element psihološke stroke in znanosti. Ena od dejavnosti v okviru pozitivne psihologije je doživljanje in razvijanje hvaležnosti, ki se je izkazala kot izredno koristna za psihološko zdravljenje in osebnostno rast.

Kakšna je moč hvaležnosti in kakšne spremembe lahko ta prinese v življenje posameznika, povzema naslednja misel avtorice Melodie Beattie:

Hvaležnost odklene polnost življenja. Tisto, kar imamo, spremeni v dovolj, in več. Zanikanje obrne v sprejemanje, kaos v red, zmedenost v jasnost …. Težave spremeni v darila, neuspehe v uspeh, nepričakovano v nekaj, kar je prišlo ob ravno pravem času, in napake v pomembne dogodke. Hvaležnost osmisli našo preteklost, prinese mir v sedanjost in ustvari vizijo za prihodnost.

Ste danes že občutili hvaležnost za nekaj, kar imate? Ne glede na to, kakšen je vaš odgovor, zakaj si ne bi vzeli sedaj pol minute časa in naredili to (še enkrat)!

Dr. Miha Černetič

Pin It