Spletni članki

Kratki prispevki o čuječnosti, psihoterapiji, osebnostnem razvoju in še čem

Storitve pro bono publico: V ustanovi Pot naprej se zavedamo družbene odgovornosti

Dandanes se marsikdo znajde v položaju velike duševne stiske, ki je ne more prebroditi sam, obenem pa je plačljiva pomoč v obliki psihoterapije in psihološkega svetovanja za veliko ljudi cenovno praktično nedostopna.

V Sloveniji blagajna javnega zdravstva rednega (npr. vsakotedenskega) obiskovanja psihoterapije ali psihološkega svetovanja na žalost ne pokriva, zato tovrstne storitve za posameznike predstavljajo precejšen strošek, ki ga marsikdo nikakor ne zmore.

Kot svojo udeležbo v skupni družbeni odgovornosti smo v ustanovi Pot naprej za večjo dostopnost psihosocialnih storitev ljudem, ki si jih cenovno ne morejo privoščiti, odprli eno mesto za psihoterapevtsko oziroma psihološko svetovalno obravnavo po sistemu pro bono publico (tj. za javno dobro). Kar pomeni, da storitev psihoterapije ali psihološkega svetovanja osebi, ki je sicer ne bi mogla plačati, vendar jo nujno potrebuje, nudimo za simbolično ceno. Pri tem upoštevamo smernice za izvajanje psihoterapije, ki priporočajo, da klient za večjo uspešnost procesa prispeva minimalni finančni znesek. Obravnava pro bono je za posameznika pri nas časovno omejena (običajno na šest mesecev).

Naša želja je, da bi s svojo potezo ne samo pomagali ljudem, ki so pomoči nujno potrebni, marveč tudi prispevali k širjenju zavesti o tem, kako potrebna je dostopnost psihosocialne pomoči za čim širši krog uporabnikov. Upamo, da bo naša odločitev v navdih tudi drugim izvajalcem psiholoških in psihoterapevstkih storitev na trgu.

Ekipa Pot naprej

Pin It

Sorodni članki