Družinska sreča po naše

Družinska sreča po naše

Polni naslov: Družinska sreča po naše – Avtoetnografsko raziskovanje o razvijanju psihičnega blagostanja v družini

Avtor: Dr. Mihael Černetič

Leto izida: 2021

Založba: Pot naprej

ISBN: 978-961-07-0820-9

Cena: 14,70 EUR + brezplačna poštnina

Fizični opis: 338 strani, mehka vezava, 21 cm

Opis vsebine:

Kako naj starši ravnamo, da bomo vsi v družini srečni in dobro?

Knjiga prinaša iskrene, spodbudne (in vse prej kot suhoparne) odgovore na to vprašanje, ki jih avtor inovativno preizkuša ter humorno prikazuje v zahtevni vsakdanji praksi svoje šestčlanske družine.

Iz recenzij:

„… odličen pripomoček za vse starše, ki se dnevno soočajo prav z vsemi pozitivnimi in negativnimi izkušnjami, ki so v knjigi zelo avtentično podane.“
– prof. dr. Zdenka Zalokar Divjak

„… pravcati učbenik pozitivne družinske psihologije in pedagogike. V knjigi ni poglavja brez dobre izkušnje, kako se v zahtevni družinski stvarnosti najde dobra rešitev za trenutno nalogo in za dobro počutje vseh udeleženih. Če začnete brati knjigo z enim najdaljših poglavij ‚Triki‘, se boste znašli na razstavi vzgojnih prijemov v najbolj živčnih vsakdanjih trenutkih z majhnimi otroki.“
– prof. dr. Jože Ramovš

O avtorju:
Doc. dr. Mihael Černetič je psiholog in psihoterapevt, raziskovalec in visokošolski učitelj, predvsem pa predani mož in oče štirih iskrivih fantov. Delal je v vrtcih in šolah kot svetovalni delavec. Na fakultetah je predaval razvojno psihologijo, pozitivno psihologijo ter kvalitativne raziskovalne metode. Danes največ službenega časa namenja psihoterapevtski in svetovalni pomoči ljudem.

Pokukaj v knjigo!

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (ob kliku vam program izdela osnutek e-poštnega sporočila za naročilo)

AKCIJA!
Če naročilu te knjige dodate še knjigo Prigode z evropskih tirov (zabavni potopis s psihoterapevtskimi refleksijami), prejmete slednjo s 50-odstotnim popustom.
Cena zgornjega kompleta znaša samo 19,15 EUR.
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (ob kliku vam program izdela osnutek e-poštnega sporočila za naročilo)

Vtisi bralcev o knjigi:

Knjiga Družinska sreča po naše me je čisto „zasvojila“; sploh ne morem stran ... Čisto sem se vživela, kot da sem prisotna v tej družini ... Vredna je branja, saj je s preprostimi besedami opisano družinsko življenje. V knjigi „najdem“ sebe, saj tudi sama na določene situacije odreagiram enako, kot je opisano ... Pa tudi, kako bi lahko odreagirala drugače. Učimo se vsak dan, do konca življenja ... Knjiga je fantastična. Iskrene čestitke zanjo!
– Katja, 44 let, Maribor

K branju me je pritegnil že sam naslov: Družinska sreča po naše. Ja, res je, vsaka družina ustvarja svojo enkratno, neponovljivo družinsko srečo, ki se je ne da kopirati. Lahko pa vsaka družina podeli svojo zgodbo z drugimi družinami in tako ustvarjajo mozaik družinskih sreč.
Miha Černetič tako predstavi svojo družinsko zgodbo/srečo na izviren, ustvarjalen način.
Izbere kar nekaj »družinskih pojmov«, ki se pojavljajo skoraj vsak dan na družinskem jedilniku, jih uredi po abecedi in jih tako lahko hitro najdemo, ko nas v družini nekaj »žuli« in nam je lahko to v pomoč pri odkrivanju družinske sreče.
Knjiga je sicer namenjena v prvi vrsti staršem, vendar jo lahko s pridom uporabimo tudi stari starši, ki se srečujemo z vnuki ali da malo pogledamo za spomin, kako je v naši družini dihala družinska sreča.
Ko sem polistal po tem abecedniku Družinske sreče, mi je padel v oči naslov Tablice. Da vidimo, kako rešujejo problem »novega družinskega člana«. Pomembno se mi je zdelo, da je ta problem opisan na kratko, s konkretnimi primeri in problemi, praktično brez moraliziranja in da so te tablice (tehnologija) sprejete v njihovo družino kot pomoč v družinski sreči ne pa v škodo.
Lahko zaključim, da je knjiga berljiva, hudomušna, strokovna in poučna. Dobra mešanica začimb družinske vzgoje za družinsko srečo.
– Mirko, 61 let, Maribor

Pravkar berem vašo knjigo Družinska sreča po naše. :-) Zame, ki nisem knjižni molj, in ob treh malih otrocih, mi gre super. Sem že na 102. strani, pa jo imam le nekaj dni. Všeč mi je, ker je hkrati strokovna, obenem pa napisana iz lastnih izkušenj oziroma zelo realno. V marsikaterih knjigah imaš polno teorije, ki sicer zveni zelo fajn, v praksi pa je (sploh ob lastnih otrocih) malo (pravzaprav veliko) drugače. Dodaten plus pa je to, da ima avtor tudi sam več otrok. To je povsem nekaj drugega, kot če sta na primer eden ali dva.
– Irena, 30 let, Maribor

Dodano

03 november 2021

Področja

čuječnost, razvoj in vzgoja otrok